Veelgestelde vragen

Wat kost een hekwerk / Wat zijn de prijzen van een (sier)hekwerk?

De prijs van een hekwerk is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

- het gewenste type hekwerk bijv.: staafmathekwerk / spijlenhekwerk of gaashekwerk.
- lengte en hoogte van het hekwerk en het aantal hoekpunten
- de gewenste uitvoering: verzinkt of gepoedercoat
- kleurstelling: standaard kleur te weten: donkergroen RAL6009, zwart RAL9005 of een andere RAL kleur
- het eventuele aantal loop- of inrijpoorten dat in uw hekwerk komen met welke doorgangsbreedte
- locatie van het project
- ondergrond en terrein: (klei)grond, bestrating, puinlaag of groenstrook etc.

Kortom: alles kan geheel naar uw wensen gemaakt worden. Daarom is een goed advies, het liefst ter plekke, belangrijk om een passende en vrijblijvende offerte voor u te maken.

Uit welke kleuren kunnen wij kiezen voor ons hekwerk?

Standaard worden alle hekken en poorten verzinkt. Indien gewenst kan het hekwerk daarna nog extra worden beschermd met een gekleurde poedercoatings laag. De standaardkleuren zijn donkergroen RAL 6009 en zwart RAL 9005. Andere RAL-kleuren zijn ook leverbaar tegen meerprijs. Geplastificeerd harmonicagaas is alleen leverbaar in groen en zwart.

Wat is de juiste benaming voor dubbeldraads hekwerk, staalmatten, draadmatpanelen?

Er zijn veel gebruikte termen voor dit type hekwerk zijn: rastermatten, staalmatten, staafhekken, draadmatpanelen, dubbelstaafs hekwerk. Wij gebruiken de term dubbelstaafmat hekwerk.
De dubbelstaafmatten zijn verkrijgbaar met draden van rond 8/6/8mm en rond 6/5/6mm in de hoogten vanaf 60cm tot en met 243cm. De tussenmaten lopen met stappen van 20 cm op. De maten van 60cm tot en met 120cm zijn om veiligheidsredenen niet voorzien van doorstekende stekeinden aan de bovenzijde. Bij de maten vanaf 140cm hoogte steken deze uiteinden 3cm door. Indien een hoogte van meer dan 243cm gewenst is, dan wordt de hoogte samengesteld uit meerdere dubbelstaafmatten.

Welke hoogtes van het gaas zijn mogelijk?

Het harmonicagaas in gaashekwerk is standaard leverbaar in de hoogtes 100, 125, 150, 180 en 200cm. 

Wat is de levertijd van het hekwerk?

In de orderbevestiging die u ontvangt, staat een indicatie aangegeven van de op dat moment te verwachte levertijd. Bij maatwerk kan dit soms door het verzinken of poedercoaten wat uitlopen. Zodra de materialen in goede orde binnen zijn, nemen we contact met u op voor een mogelijke uitleverings- of uitvoeringsdatum.

Plaatsen jullie ook hekwerk bij particulieren?

We leveren en plaatsen zowel tuinhekwerken bij particulieren als industrie hekwerk bij bedrijven. Ook bij gemeenten, scholen, campings etc.