Veelgestelde vragen

Wat kost een hekwerk / Wat zijn de prijzen van een (sier)hekwerk?

De prijs van een hekwerk is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

- het gewenste type hekwerk bijv.: staafmathekwerk / spijlenhekwerk of gaashekwerk.
- lengte en hoogte van het hekwerk
- de gewenste uitvoering: verzinkt of gepoedercoat
- kleurstelling: donkergroen RAL6009, zwart RAL9005 of een andere RAL kleur
- het eventuele aantal loop- of inrijpoorten dat in uw hekwerk komen met afmetingen
- locatie van het project
- ondergrond en terrein: grond, bestrating, puinlaag

Kortom: alles kan geheel naar uw wensen gemaakt worden. Daarom is een goed advies, het liefst ter plekke, belangrijk om een passende en vrijblijvende offerte voor u te maken.

Uit welke kleuren kunnen wij kiezen voor ons hekwerk?

Standaard worden alle hekken en poorten verzinkt. Indien gewenst kan het hekwerk daarna nog extra worden beschermd met een gekleurde poedercoatings laag. De standaardkleuren zijn donkergroen RAL 6009 en zwart RAL 9005. Andere RAL-kleuren zijn ook leverbaar tegen meerprijs. Geplastificeerd harmonicagaas is alleen leverbaar in groen, zwart en grijs.

Wat is de juiste benaming voor dubbeldraads hekwerk, staalmatten, draadmatpanelen?

Er zijn veel gebruikte termen voor dit type hekwerk zijn: rastermatten, staalmatten, staafhekken, draadmatpanelen, dubbelstaafs hekwerk. Wij gebruiken de term dubbelstaafmat hekwerk.
De dubbelstaafmatten zijn verkrijgbaar met draden van rond 8/6/8mm en rond 6/5/6mm in de hoogten vanaf 60cm tot en met 243cm. De tussenmaten lopen met stappen van 20 cm op. De maten van 60cm tot en met 120cm zijn om veiligheidsredenen niet voorzien van doorstekende stekeinden aan de bovenzijde. Bij de maten vanaf 140cm hoogte steken deze uiteinden 3cm door. Indien een hoogte van meer dan 243cm gewenst is, dan wordt de hoogte samengesteld uit meerdere dubbelstaafmatten.

Welke hoogtes van het gaas zijn mogelijk?

Het harmonicagaas in gaashekwerk is standaard leverbaar in de hoogtes 100, 125, 150, 180, 200, 250 en 300cm. Indien hoogtes van meer dan 3 meter gewenst zijn, dan wordt de hoogte samengesteld uit genoemde hoogtes.

Profiteer ik ook van het 6% BTW tarief?

Per 1 maart 2013 heeft de overheid voor particulieren het btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie, herstel en tuinonderhoud van woningen ouder dan 2 jaar verlaagd van 21% naar 6%. Dit geldt nog tot 1 juli 2015.

Repareren jullie ook hekwerk van andere bedrijven?

Jazeker, wij repareren ook hekwerken van andere hekwerkbedrijven: zoals Heras. Als het kan maken we gebruik van origineel reparatiemateriaal, maar als het moet kunnen we ook improviseren.

Wat is de levertijd van het hekwerk?

 In de orderbevestiging die u ontvangt, staat een indicatie aangegeven van de te verwachte levertijd. U wordt van te voren opgebeld om een mogelijke uitvoeringsdatum in te plannen.

Plaatsen jullie ook hekwerk bij particulieren?

We leveren en plaatsen zowel tuinhekwerken bij particulieren als industrie hekwerk bij bedrijven. Ook bij gemeenten, scholen, campings etc.